Meteen naar de inhoud
Werken bij wehkamp logo
Meet Frans
Meet the Lead

Meet Frans

“Simpelweg het leveren van de beste service aan onze klanten.” Frans Falize - Chief Operations Officer - over de uitdagingen binnen operations. Hoe wehkamp in de snel groeiende en veranderende wereld van e-commerce de groei faciliteert en tegelijkertijd weet te innoveren.

#operations

Wat is the North Star van Operations?

Simpelweg het leveren van de beste service aan onze klanten. We begrijpen onze klanten in Nederland als lokale speler heel erg goed en kunnen als zodanig datgene leveren wat onze klanten van ons willen.

En doordat we lokaal zijn, zijn we ook heel wendbaar. We maken keuzes die relevant zijn voor onze klanten en kunnen ze snel in de markt zetten.

Onze klanten kunnen vandaag tot 23.59 uur bestellen en wij zorgen ervoor dat ze hun product(en) morgen in huis hebben. Wij bezorgen op een tijdvak naar keuze en onze klanten kunnen bij elke bestelling ook kiezen voor service ophaalpunten of pakket kluisjes. Als we bij gezinnen thuis komen nemen we ook altijd meteen een eventueel retourpakket mee. En retouren kunnen onze klanten ook meegeven aan onze partner. Dat geldt zowel voor een jas of broek, maar ook voor bijvoorbeeld een bankstel. Wij zijn daarin uniek in Nederland en misschien wel in de wereld.

Uiteraard vraagt de beste service leveren ook om innovatie. Onze fulfillment centers bijvoorbeeld behoren tot de meest geavanceerde in de wereld. We werken binnen Wehkamp in een leading edge logistieke operatie en we blijven de grenzen opschuiven en pionieren. Dit betekent ook dat we niet alleen naar onze eigen schakel in de supply chain kijken, maar ook partnerships zoeken met zowel leveranciers als met last mile delivery partners.

Wat is jullie journey in het bereiken van deze North Star?

Wehkamp groeit hard en we zijn bezig met het uitbreiden van ons assortiment voor gezinnen. Dit betekent dat we vanuit Operations deze groei moeten faciliteren, waarbij je tegelijkertijd werkt aan sustainable, betrouwbare en snelle service naar de klant. Dit spoort ons aan om anders te denken. Zo willen we bijvoorbeeld in 2025 100% CO2 vrij leveren.

Het uitbreiden van ons assortiment vraagt om voldoende opslagcapaciteit, een meer geavanceerde planning, nieuwe vormen van samenwerking met onze leveranciers en zelfs andere organisatiemodellen op een manier die past bij onze klanten en bij ons. Het betekent bijvoorbeeld ook dat als we nieuwe producten opvoeren, we dit snel kunnen doen en werken aan een up-to-date beschikbaarheid voor onze klanten.

Zorgen dat we de dingen vanaf het eerste moment goed doen, dat is voor ons en onze klanten essentieel. Als een klant iets bestelt moeten ze ons blindelings kunnen vertrouwen. En als we het de eerste keer meteen goed doen dan zijn we ook nog eens heel efficiënt, zodat we gecontroleerd heel hard kunnen groeien, en onze kosten kunnen beheersen. Zo zijn we in staat om te blijven investeren in onze groei. Want we willen gezinnen ook in de toekomst een geweldige klantervaring kunnen blijven bieden als bedrijf.

Wij willen de verwachtingen van onze klanten telkens weer overtreffen.

Wat is je persoonlijke North Star? 

Ik wil een omgeving creëren waarin mensen kunnen leren van elkaar en zich zodoende constant ontwikkelen. Mijn ervaringen delen en luisteren naar alle goede ideeën die er binnen ons geweldig bedrijf zijn. Werken en leren, met een gezonde dosis humor en plezier is wat ik nastreef.